Nu kan man cykla i bägge riktningar på Runda vägen i Alvik

| 8 kommentarer

Förra våren började de skylta för nytt cykelstråk längs Runda vägen i Alvik. Men av någon anledning var det fortfarande enkelriktat:

Foto: Jon Jogensjö

Skyltat rakt fram in i enkelriktat Foto: Jon Jogensjö

Det visade sig vara ett beslut som mött motstånd hos de boende (Läs mer: Röster från Runda vägen). Men efter ett antal om och några men verkar det nu vara klart. Så här ser det ut:

Nya skyltar som visar ”Motortrafik förbjuden” istället för enkelriktat:

Foto: Hillary Talvik

Foto: Hillary Talvik

Nya mittremsa i kurvan:

Mittremsa

Foto: Hillary Talvik

Och samma skylt som tidigare använts på Repslagargatan/S:t Paulsgatan där man också ersatte enkelriktat med motorfordonstrafik förbjuden:

Ny skylt m cykel på väg

Foto: Hillary Talvik

För att varna för att det kan komma cyklister i andra riktningen. Det enda jag inte blir riktigt klok på här de här markeringarna:

Utfartsmarkering

Foto: Hillary Talvik

Jag har aldrig sett sådana i Sverige tidigare. Eftersom de är målade vid en utfart förmodar jag att det är något slags varning för att det är en utfart – sikten är ju hyggligt usel, som det gärna blir när man låter häckarna växa högt, men jag har ingen aning.

Någon av läsarna som vet vad det är för markeringar?

Och för den som undrar var i hela friden Runda vägen ligger, så är det alltså den här röda snutten på det regionala cykelstråket:

Rundavägenstråk

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

8 Comments on "Nu kan man cykla i bägge riktningar på Runda vägen i Alvik"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Jo4an
Guest
Member

Alltså… Motorfordonstrafik förbjuden gäller i BÅDA riktningarna. Maken till felskyltning…. Det går inte att reglera på det här sättet och få det lagligt.

Peter
Guest
Member

Som framgår av http://bygg.stockholm.se/Alla-projekt/Runda-vagen/ så gäller det nog garanterat oss cyklister: ”Avgränsade områden målas så att cyklisterna inte kommer för nära villornas in- och utfarter”. Men helt lyckat ser det inte ut tyvärr..
Dock har de ju veckan på sig att bli klara, så vi får hoppas på viss komplettering/förtydligande.

Jag trodde nog man skulle satsa på någon heldragen/skrafferad markering (som nere i kurvan) längs hela sträckan där det finns oro från de boende att cyklister kommer susa förbi tätt intill, men vi får väl se hur det blir när det blir klart.

Malin
Guest
Member

Jag tror inte att den riktar sig till cyklisterna utan till bilisterna. Just såna här markeringar finns vid färjelägren på Norra Lagnö (Värmdö) och Tynningö (Vaxholm) för att markera utfart och att det inte är tillåtet för bilister i färjekö (eller andra) att stanna där.

Malin
Guest
Member

Och de är också vita, ska jag säga.

Magnus Persson
Guest
Member

http://www.trafiksakerhet.se/vagmarkeringar.htm

M23 Förbud mot att stanna och parkera eller att parkera

Borde möjligen förtydligas även med markering på kantstenen.

Nils
Guest
Member

Isåfall i fel färg, för vägmarkering M23 ska alltid vara gul, inte vit. Dessutom tror jag bara den ska användas tillsammans med kantmarkering men det är jag inte riktigt säker på.