Veckans beröm: Nya stolpar, på rätt plats

| 2 kommentarer

Tisdag – strålande sol och gott humör. Vi passar på att skopa ut lite beröm. Först till Trafikkontoret för att de lyssnade och fixade reflexer på Skeppsbron:

reflex sergeanter

Nu med reflexer

Vi skrev ju tidigare om den i grunden alldeles utmärkta lösningen där cyklisterna får ett helt bilkörfält att cykla i, men där utledningen från cykelfältet blev väldigt otäck. Så här såg det ut:

Skeppsbron cykelfält

Bilisterna körde rakt fram och som cyklist skulle man plötsligt köra ut framför dem.

Läs mer: Kan ett cykelfält bli för brett?

Nu har de alltså satt upp reflex-”sergeanter” i svängen, precis som Demi Barbanousse föreslog i ett mail till kommunen:mOr6H6T

 

 

Förutom reflexer har de också dragit om den något och slipat bort heldragningen till bussfältet. Och plötsligt känns det tryggt att cykla där. Härligt.

Sen ser vi också att saker hänt på Götgatan. Där skrev vi när projektet började att det fort började bli slitet och att betongklumpar letade sig ut i cykelkörbanan.

götgatanpaj

Foto: Tomas Eriksson

Läs också: ”Håller Götgatan för trycket?

Nu håller de på att plockas bort och ersättas av gula reflexklädda stolpar. Härligt med stolpar på rätt plats, eller hur? Plus för att jag tycker de är rätt snygga. Extra plus för att det blir mycket svårare att använda cykelbanan som lastplats.

Götgatan nya stolparSå, det går framåt i Stockholm här och var!

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

2 Comments on "Veckans beröm: Nya stolpar, på rätt plats"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Richard
Guest
Member

Nu väntar vi bara på att de även sätter upp reflexer på Vasagatan. Det är enda platsen i Stockholm där jag känner stor oro när jag cyklar.

Denna dåliga lösning finns på andra ställen, t.ex. på Hamngatan innan Norrlandsgatan men där har bilisterna inte samma höga fart då de närmar sig en besvärlig korsning med mycket folk.

JosephTR
Guest
Member

Det är nästan värre på Torsgatan norrut vid korsningen med Sankt Eriksgatan. Där har bilarna bra fart och sikten är nästan alltid skymd av felparkerade bilar.