Omledningar på Slussen från och med måndag

| 4 kommentarer

Slussenbygget fortsätter. På måndag den 17 november och fram till årsskiftet är nedre delen av Götgatan helt avstängd även för cyklister.

Så här skriver Stockholms stad:

Från måndag 17 november och fram till årsskiftet är Götgatan avstängd för cykeltrafik mellan Peter Myndes backe och Hornsgatan. Cyklister leds runt kvarteret (se karta nedan).

Avstängningen beror på att inkopplingar av ledningar behöver genomföras. Gående kan fortfarande passera. Sedan tidigare är gatan avstängd för biltrafik.

karta_avstangning_gotgatan_1500px

Så det blir att bromsa hårt när du kommer nedför Götgatsbacken södergående, ta en vänstersväng (lämna företräde för gående på övergångsstället) och ta ett varv runt kvarteret. Stökigt, men kudos till Stockholms Stad som låter oss veta detta några dagar innan det sker.

Läs allt om Slussenarbetet hos Stockholms Stad: Slussen: Pågående arbeten

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

4 Comments on "Omledningar på Slussen från och med måndag"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Richard
Guest
Member

Snälla – måla överfarten röd så gångtrafikanterna ser var de ska gå! Kan inte någon ta tag i det här?

Förra gången vi fick cykla runt kvarteret var det ont om plats för oss cyklister. När vi kommer nerför backen MOT gångtrafikanterna får vi alla fall ögonkontakt (och de fattar att de inte går på det minimala övergångsstället) eller så kan vi använda ringklockan bakom ryggen på folk. Men att komma från sidan är svårare (när vi ska norrut) när det går folk överallt. Är backen dessutom avstängd räknar få med att det kommer cyklister från sidan.

Erik Johansson
Guest
Member

Tre saker:

Vad tror ni om att göra en sådan här omledningen permanent med en ramp upp från Peter Myndes backe upp mot Repslagargatan. https://www.google.se/maps/@59.3192366,18.0695875,3a,75y,145.65h,77.03t/data=!3m4!1e1!3m2!1sU_5HrvDvjXhH7wEGTNnR3Q!2e0

Det fungerade inte så bra förra gången, men nu verkar det vara längre avspärrning så cyklister kanske blir avskräckta.

De har ritat omledningen på vägen vid Slussen och i Söderledstunnelnsutfart på Hornsgatam. Det är kul att de har svårt att få plats med sina smala sträck där vi ska få plats med våra cyklar.

felix reychman
Guest
Member

Stockholms Stad betraktar alltså Cyklistbloggen som så stor och viktig, att man väljer att föra ut information till cyklister via er? Heja!

Det är rätt stort. Har man skickat samma information till andra ”intresseorganisationer”? Cykelfrämjandet, eller så?