Nya trafikarbeten på Skeppsbron

| 12 kommentarer

I morgon byggs det om igen på Skeppsbron. Ni minns kanske mecket när cyklisterna plötsligt skulle ut i 50-vägen? Som sedan ändrades och blev om inte bra, så rimligare.

Donken och Slussen2

Nu ändras det och arbetena flyttar in mot själva Gamla Stan:
skeppsbron_arbeten_vecka45

Så här skriver Stockholms kommun på sin sida:

Ett körfält är öppet i varje riktning för bil och buss förbi arbetsområdet. Gående och cyklister har egna gång- och cykelbanor. Busshållplatsen på den östra sidan av Skeppsbron (närmast vattnet) får tillbaka sin ordinarie plats. Busshållplatsen på den västra sidan flyttar en liten bit norrut.

Hur det blir i praktiken? Det får vi se i morgon! Men med reservation för att jag är usel på att förstå sådana här ritningar så tycker jag det ser betydligt bättre ut än förra gången.

Ni som cyklar där, berätta i kommentarsfältet.

Läs mer hos Stockholms Kommun:

Ledningsomläggningar 2015

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

12 Kommentarer på "Nya trafikarbeten på Skeppsbron"

Avisera mig när
avatar
trackback

[…] Vi skrev förra veckan om att vägarbetena på Skeppsbron nu flyttar till andra sidan gatan – mot Gamla Stan. De tidigare omledningarna fick ju göras om och en del av den kritik vi framförde handlade om att man så tydligt prioriterat bort framkomligheten för cyklisterna till förmån för biltrafiken (som egentligen inte påverkades alls). […]

Rolf Broberg
Gäst

Så här från andra sidan Sverige ter det sig som om de ansvariga tagit er på allvar. Det är bara att gratulera! Njut och kommunicera tillbaks ert gillande så kanske det blir mer sån’t framöver.

Richard
Gäst

Jag förstår inte ritningen norrut. Har cyklisterna fått ett cykelhjälm eller klättrar gåbgtrafikanterna på talen?

Richard
Gäst

”cykelfält” (inte cykelhjälm). Jäkla autostavning…

Johan
Gäst

Japp bättre nu, knas med den konstiga lösningen med korsande banor cyklar o gående. Dessutom eloge för nya bra avdelare mellan cyklister o gående på Slussplan (övre däcket)!

cykelbloggar
Gäst

Cyklistbloggen: Nya trafikarbeten på Skeppsbron http://t.co/szed4XkuaO @Cyklistbloggen

Fredrik Jönsson
Gäst

De hade flyttat tillbaka busshållplatsen i morse. Jag har aldrig förstått varför de flyttade den därifrån. Under en kort period var väl framkomligheten för bilarna något högre, just på den plats där busshållplatsen ligger på det viset, men inte längre fram. Som jag ser det var det en helt meningslös åtgärd som bara ställde till det för fotgängare och cyklister utan att ge någon meningsfull nytta åt biltrafiken. Betydligt bättre som det är nu, även om det tar tvärstopp när en buss står vid hållplatsen.

jwolfers
Gäst

RT @Cyklistbloggen: Nya trafikarbeten på Skeppsbron http://t.co/NQXhV5a0s9 #cykla #08cyklist #08pol

wpDiscuz