»Den lilla människan är nästan aldrig cyklist«

| 4 kommentarer

Screen Shot 10-27-14 at 03.54 PM

Det finns få journalister i dagspress som skriver om cykling. När det händer är det ofta ganska raljant och slängigt. Patrik Kronqvist på Expressen är ett undantag och i sin senaste ledare skriver han om problemet. Har du inte läst, kolla gärna in hans ledare: Slappa journalister sprider cykelmyter.

Tack Patrik!
Läs också: Nollvisionen – och varför den är viktig att känna till för cyklister

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

  • POVelo

    När jag började läsa artikeln, innan den refererades här, tänkte jag han måste ha läst Cyklistbloggen eller Krister Isaksson. Och lite senare, det hade han! Jättebra artikel och belyser hur svenska journalister bevakar cykeltrafiken. En svensk journalist som kommit till insikt, antagligen pga egen erfarenhet och att han läser samma blogg som jag.

  • Pingback: Om Fredrikssons GT-krönika | Trafik i stan()

  • Richard

    Mycket bra skrivet av Patrik Kronqvist som tyvärr är rätt ensam att lyfta frågan i traditionell media.