Gärna fler cykelbanor, men först…

| 35 kommentarer

Valaffischerna har börjat dyka upp och även om Cyklistbloggen är helt partipolitiskt neutral så blir det ju lite så att om ordet ”cykel” är med så är ju risken stor att vi vill kommentera.

Nu var det i princip bara en av affischerna som hade just ”cykel” med – av någon anledning handlar inte hela valrörelsen om cykling vilket ju är typiskt hur osynliggjorda cyklister är (<<<— Obs! Självironi!). Men den var desto märkligare:

valaffisch

Vi förstår ingenting. Är det så att cykelbanor minskar antalet lediga jobb? Eller är det så att Nya M upplever att det är svårt att koncentrera sig på fler saker samtidigt, alltså att *både* jobba med trafikinfrastruktur *och* skapa nya jobbtillfällen?

Det blir ju ännu märkligare när Moderaterna precis lovat ytterligare en miljard till cykling:

– I ett växande Stockholm med ett begränsat gatuutrymme är cykeln ett av stadens prioriterade transportmedel och tack vare cykelmiljarden kan vi förbättra cykelinfrastrukturen, parkeringar och övriga investeringar för att underlätta för fler stockholmare att använda cykeln. Detta vill vi fortsätta med och därför satsar vi nu på ytterligare en miljard på cykelinfrastruktur, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Kan någon förklara?

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

35 Comments on "Gärna fler cykelbanor, men först…"

avatar
  Subscribe  
Notify of
sven
Guest
Member

Är det verkligen en riktig affisch? Photoshop eller skojaffisch från mp? Har inte lyckats se den någonstans i Sthlm.
Har däremot sett c ha en affisch där det står ”Jag ‘fyrklöver’ cykling”

Henrik öjungberg
Guest
Member

Det är väl för att visa sin prioritering. Att alla ska ha ett jobb är det viktigaste för Nya moderaterna därmed inte sagt att cykelbanor är oviktiga.

E
Guest
Member

Centerpartiet är väl inte mycket bättre med ”Stoppa utsläppen, inte bilarna” – som om samband saknades, som om nuvarande mängd bilar är absolut nödvändigt minimum. Politik i ett nötskal. Säg ja och nej samtidigt, säg mycket men mena ingenting (avsiktligt eller inte), le och ta bra betalt för att du sitter på en stol! Ju äldre jag blir desto mer avskyvärd finner jag politiken och den genomsnittlige politikern.

Anders Andersson
Guest
Member

Centern är ett landsbygdsparti – och på landsbygden klarar man sig inte särskilt bra utan bil idag. Så bland deras kärnväljare är detta en mycket relevant devis. Det är fortfarande så att de flesta svenskar INTE bor i Stockholm – hur orimligt och absurt det än kan verka…

knight22
Member
Member

Nej, centerpartiet är ju ungefär likadana och de regerar ju också tillsammans med moderaterna. Tyvärr är det så idag att det inte finns något borgerligt parti som på allvar verkar för cykling.

Ms_Xx
Guest
Member

Nej, men de som har RIKTIGA jobb åker ju bil vet ni väl? De är även män, moderater och tycker att kagge hör till om man ska ha pondus.

Jag raljerar. Men vet inte riktigt vad man ska tro… om alla ska ha ett jobb att åka till innan det kan byggas cykelinfrastruktur kommer det aldrig att bli av eftersom det ALDRIG kommer att vara så att ALLA jobbar (om man inte inför kommunism). Så med den valaffischen kan man lätt tro att det aldrig ska byggas cykelinfra.

Det borde de ju fatta.

Emil Vikström
Guest
Member

”Gärna fler motorvägar men först ett jobb att motorera till”

GuSv01
Guest
Member

RT @G_Smurfen: @lindahli M är inte riktigt i synk med samtiden: http://t.co/b20rYyeB6g ”Fyra år till” – jojo… @JOVARLAND

Emil Vikström
Guest
Member

Vad jag kan se innehåller affischen i fråga hela fyra bilar och inga cyklar. Den saknar också cykelbana. Vad försöker de säga med bilden? Väldigt underligt val av bild om de vill ragga cykliströster. Fast i själva verket kanske den riktar sig till bilister som nu kan applådera över att cykelbanorna INTE prioriteras (eftersom alla cyklister är livsfarliga i trafiken där de far fram och riskerar repor på lacken)?

knight22
Member
Member

Förklaringen är att moderaterna skyller på vad som helst, hur dumt det än är, hellre än att satsa på cykling.

Jag tror inte ens Einstein och Newton i samarbete skulle kunna förstå den officiella ”logiken” i moderaternas cykelpolitik. De säger sig vara måna om att ge vanligt folk mer pengar i plånboken samtidigt som de i stort får sägas vara väldigt negativa till cykling o kollektivtrafik, de billigaste transportmedlen som skulle kunna ge just vanligt folk mer pengar i plånboken. De har en individualistisk filosofi som sätter individen i centrum och cykeln måste väl sägas vara en individuell lösning. Man säger sig även vara ekonomiskt ansvariga men satsar miljard efter miljard på bilvägar, men cykelbanor som kostar en spottstyver i jämförelse och ger avkastning i form av mindre kostnader för sjukvård o miljöförstöring är för dyrt…

RideQualityVec
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Gärna fler cykelbanor, men först… http://t.co/6XRL5Xb8d8 #cykla #08pol #val14

Anders M
Guest
Member

Jag kan inte förklara, men jag vill passa på att klaga på valaffischerna i allmänhet! På Vasabron (i Stockholm) har man i all hast räcket längs hela brons längd med affischer, men de är väldigt bristfälligt fästa med bara ett buntband i toppen. När jag cyklade på bron igår stod ett stort antal av affischerna precis rakt ut i gångbanan på grund av blåsten. Det är ju ganska stadiga saker med pappstomme, så halva trottoaren försvinner och fotgängarna förskjuts mot cykelbanan. Tack för den framkomlighetspresenten lagom till årets värsta cykelträngsel! Jag hoppas att det inte är likadant på alla andra broar.

I morse hade problemet delvis löst sig självt genom att nästan hälften av affischerna (tavlorna? yxorna?) hade slitit sig från sin usla förtöjning och singlat iväg till en ny existens som jätteskräp. Förhoppningsvis inte via en passerande oskyddad trafikant…

Det första partiet som sätter FAST sina affischer där det blåser (tips: det finns lediga platser!) kommer att få åtminstone en tumme upp av undertecknad.

E
Guest
Member

Jag såg hur det såg ut när alla affischer satt uppe häromdagen. En av stans vackraste broar tänkt av fylla nyllen och tomma budskap. Det borde vara förbjudet att täcka denna typ av byggnadsverk på ett sådant sätt. Även om det inte är förbjudet är det sällsynt dåligt omdöme som utövats. Det är trist for oss Stockholmare som får vår stad förfulad med laglig nedskräpning och väldigt tråkigt för alla besökare som inte kan få till en enda bild utan skräp i något hörn. Jag är rätt så besviken att Skönhetsrådet / Stockholm stad inte har vett nog att förhindra dylik förfulning och nerskräpning. Inte fan behöver man täcka varenda meter av varenda räcke (ex. även på räckena runt Kolingsborg) – alla fattar att det är val och 10 affischer bredvid varandra kommer inte förändra någons röst mer än en enstaka.

Jon
Guest
Member

Villkor vid användning av offentlig plats; Valaffischeringsplatser i hela staden

Erik
Guest
Member

Noterar att Moderaternas attischer på Vasabron sitter ordentligt fast, dock icke de övriga. De gjorde det åtminstonde när jag gick där imorse.

Peter Holmberg
Guest
Member

Har reagerat på precis samma sak. Visst blir det partierna som städar upp sin skit och inte gatukontoret?

Richard
Guest
Member

Det tror jag inte – det är gatukontoret som städer upp skiten

Tomas Granditsky
Guest
Member

Det Papp(ers) lösa samhället 🙂

Emil Vikström
Guest
Member

Som tillhörande ett politiskt parti ser jag det som självklart att jag går ett varv för att plocka ner mina affischer veckan efter valet. Jag kan inte svara för hur andra partier gör men de flesta inser nog hur dålig reklam det är med nedskräpning.

Aliide
Guest
Member

Cyklar över två nedblåsta centerparti-skyltar två gånger dagligen . Två veckor på samma plats. Så ta gärna ett par varv under valrörelsen och plocka upp skräpet!

non
Guest
Member

bra jobbat, tyvärr är inte alla lika effektiva. Vid senaste EU valet låg affisherna kvar där jag bor tills de ruttnade eller folk slängde dem i soptunnan.

KathrinHelena
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Gärna fler cykelbanor, men först… http://t.co/6XRL5Xb8d8 #cykla #08pol #val14

livutanbil
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Gärna fler cykelbanor, men först… http://t.co/6XRL5Xb8d8 #cykla #08pol #val14

G_Smurfen
Guest
Member

@lindahli M är inte riktigt i synk med samtiden: http://t.co/b20rYyeB6g ”Fyra år till” – jojo… @JOVARLAND

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: Gärna fler cykelbanor, men först… http://t.co/aVBOUDLwMN @Cyklistbloggen

G_Smurfen
Guest
Member

Men FFS… Snacka om osynk med väljarna. http://t.co/b20rYyeB6g

arjaskoterskan
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Gärna fler cykelbanor, men först… http://t.co/6XRL5Xb8d8 #cykla #08pol #val14

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Gärna fler cykelbanor, men först… http://t.co/6XRL5Xb8d8 #cykla #08pol #val14