Avstängt för biltrafik, avstängt för fordonstrafik, är det någon skillnad?

| 6 kommentarer

14.38 idag twittrade Stadsbyggnadsborgarrådet Per Ankersjö ut följande bild:

Vi älskar att man passar på att göra det lättare för cyklister och fotgängare att ta sig fram när gatorna måste spärras av. Det är bra för både vardagscyklister och för dem som för dagen tvingas ställa bilen och hitta andra färdmedel.

Problemet är dock fortfarande att polis och arrangörer i stan i princip bara bryr sig om att informera bilisterna om kommande avspärrningar.

14.38 var nämligen hela Skeppsbron avspärrad:

Tritatholonavspärrnignar augusti 2014

Åtminstone om man ska tro information från arrangör och polis.

”Avstängda för fordonstrafik” står det och vi är ju överens om att cykeln är ett fordon. Och då är det alltså avspärrat för både motortrafik och cykeltrafik. Är man alltså cyklist och håller sig uppdaterad så ställer man cykeln.

Vilket såklart är slöseri med bra omledning.

Läs också: Cyklisterna tvingas gissa när staden spärras av

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

6 Comments on "Avstängt för biltrafik, avstängt för fordonstrafik, är det någon skillnad?"

Notify of
avatar
Cyklistbloggen
Guest

@StockholmsStad Visste arrangören? För hen missade det i sin trafikinfo: http://t.co/iiVFI1rkJb

CFsthlm
Guest

RT @Cyklistbloggen: Avstängt för biltrafik, avstängt för fordonstrafik, är det någon skillnad? http://t.co/uHZwRGzgbM #cykla

Cyklistbloggen
Guest

Ping @CFsthlm för det här inlägget förresten: http://t.co/iiVFI1rkJb

non
Guest

Vid midnattsloppet stängde de av bilvägen med massa fordon, tejp och grejjer men inget alls i cykelbanan varav jag cyklar vidare och börjar möta gående i cykelbanan och sedan en tejp och tält tvärs över allt. Funktionären jag hittade tyckte jag skulle cykla på trotoaren (där det var tjockt med folk). Skrev mail till midnattsloppet och fick artigt svar att de skulle ta till sig kritiken och tänka på det en gång till nästa gång.

Martin Lilja
Guest

…och det stod ingenting om dagens avspärrningar av västerbron i infobladet. Kom från Hornstull och skulle över västerbron, biltrafiken leddes ut i motsatt körfält medan cykel/bussfältet var avspärrat av en lastbil på tvären. När jag frågade polis och funktionärer fick jag uppmaningen att leda cykeln.

Patrick
Guest

Du behövde bara leda cykeln till övergånstället där det stod en funktionär. När du sedan blev översläppt kunde du cykla vidare i cykelbanan över Västerbron. men ja, du var tvungen att leda cykeln på trottoaren fram till övergånstället/passagen.