Copenhagenize tips till trafikplanerarna

| 13 kommentarer

How cities should be designed. bild: Copenhagenize Design Co.

How cities should be designed. bild: Copenhagenize Design Co.

Fler grymma bilder hittar du i Copenhagenize Flickr-set.
Ha en skön helg allihop!

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

 • Richard

  Jag gillar den här eftersom den är så sann: cyklisterna har inte ens en sammanhängande färdväg.

  http://www.flickr.com/photos/16nine/8415594735/in/set-72157639612557226

  • Billös

   Bra serie med bilder. ”!950 – present” en utsökt illustration. Men är inte en cykelled någonstans där man ska leda cykeln? 🙂

   Om det bara var trafikplanerare som tänkte på detta 1950-talsvis: även t.ex. vissa DN-krönikörer och ”Bilen har kommit för att stanna” på SvD Opinion (obetalbar kommentar till denna: ”Cykel är ett transportmedel för u-länder”).

   • JosephTR

    När jag läser kommentarsfältet till ”Bilen har kommit för att stanna” inser jag hur svårt det kommer vara att ändra folks attityder gentemot trafik. Det känns tom uppgivet…

    • taliz

     Det har till stora delar att göra med att någon på SVDs externa bolag som modererar kommentarerna godtyckligt tar bort kommentarer som kritiserar bilismen. Dvs de kommentarer som blir kvar är från bilister.
     Jag har klagat hos SVDs kundombudsman, då jag anser det är riktigt illa att de tillåter sådan censur och godtycklig radering av inlägg. Det får ju folk som läser kommentarerna att tro just att alla vill ha ökade satsningar på bilismen.

     • taliz

      Tydligen bryr sig inte SVD. ”Nej, jag har inte tid till fortsatt diskussion nu.” är svaret jag fått från dom. De struntar alltså fullkomligt i att deras externa modereringsbolag har lekstuga.

    • knight22

     När det gäller parkeringsplatser så kan de användas till vilket fordon som helst. I min erfarenhet är det en mycket effektiv metod att hyra parkeringsplatse designade för bilar men parkera cyklar på dem, det retar gallfeber på brf:er och hyresvärdar och får dem att utöka den för cyklar avsedda parkeringsytan.