Berätta om hur det är #plogat!

| 6 kommentarer

Nu är vintern på gång på allvar och det börjar bli dags för upp till bevis för kommunens löften om att prioritera snöröjningen för cyklisterna. Och upp till bevis för den nya sopsaltaren. Det har börjat bra vad det verkar.

Men det har bara gått en dag med snö och det är flera månader vinter kvar. Förra året höll vi koll på snöröjningen under hashtaggen #plogat, då alla som cyklade fotade sin cykelpendlingsväg och hashtaggade bilderna. Så här såg det ut:

Johanneshovsvägen. Foto: mattiaskrantz/Twitter

Johanneshovsvägen. Foto: mattiaskrantz/Twitter

 

brompton  Julia Klingvall 9 dec

”Det är bättre med storcykel i snö! Inte något för tåget dock” Foto: Julia Klingvall

 

- Jag valde att gå. Skönt! Men rätt bra #plogat längs m drottningholmsvägen, bra där! Foto: Fial8tta/Twitter

– Jag valde att gå. Skönt! Men rätt bra #plogat längs m drottningholmsvägen, bra där! Foto: Fial8tta/Twitter

Vi kör samma sak i år och hjälp oss att visa hur vintertrafiken ser ut genom att posta era bilder på Facebook, Twitter, Instagram och Google+ med hashtaggen #plogat! Vi samlar och postar bilderna och håller koll på hur väl Sveriges kommuner sköter snöröjningen i år. Fota gärna också bilder på vintercykling överhuvudtaget med samma hashtag, så kan vi visa hur fantastiskt det kan vara att vintercykla.

/Jeroen och Christian

 

 

 

 

Författare: Cyklistbloggen

Vi som bloggar här är Christian Gillinger och Jeroen Wolfers. Vi är två Stockholmscyklister som huvudsakligen använder cykeln för att komma till och från våra respektive jobb. Vi cyklar istället för att köra bil eller åka kommunalt och vi vill att cykling ska kännas lika säkert och få samma villkor som alla andra trafikslag. Vi hoppas att vi drar vårt strå till stacken för att se till att göra Stockholm till en vettig cykelstad. Kommentera gärna!

Leave a Reply

6 Comments on "Berätta om hur det är #plogat!"

avatar
  Subscribe  
Notify of
JosephTR
Guest
Member

I Soln sker ingen saltsopning öht. Tradionell livsfarlig grusbekämpning.

Richard
Guest
Member

Jag cyklade Medborgarplatsen – Skanstull idag 09:00 på en lördag. Kallt, snö och isigt – men det var sandat. Tack för det 🙂

arkley16
Guest
Member

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: Berätta om hur det är #plogat! http://t.co/ev19b851Pq @Cyklistbloggen

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: Berätta om hur det är #plogat! http://t.co/ev19b851Pq @Cyklistbloggen

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Berätta om hur det är #plogat! //www.cyklistbloggen.se/?p=15939 #cykla