Stolpen borta!

| 15 kommentarer

rutgerfuchs 500

Ett minne blott

Nu är pollaren i cykelbanan på Rutger Fuchsgatan borta. Så här skriver Trafikkontoret:

Hej!

Tack för en bra och välskriven blogg. Jag vill särskilt tacka för påpekandet och felanmälan via Stadens hemsida om pollaren på Rutger Fuchsgatan. Idag togs den bort. Pollaren monterades för att hindra motorfordonstrafik att köra på gång- och cykelbanan, och på så sätt smita förbi spårviddshindret i körbanan. Sedan spårviddshindret lades igen var den dock omotiverad.

Fortsätt hjälpa oss genom att felanmäla. En hel del fixas, även om det ibland tar sin lilla tid.

Toppen! Men vi skulle fortfarande vilja se den där reflexstolpen flyttad ner i vägbanan. Särskilt nu när det också sitter en stor reflex på den…

Tidigare inlägg 1, 2 och 3

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • felix reychman

  Någon på trafikkontoret har inte bara läst den här bloggen, tagit till sig något i den, och sedan löst åtminstone ett av problemen, utan också bemödat sig att kontakta bloggarna, och tackat för hjälpen.

  Det är värt en liten eloge, och om vi kan fortsätta detta positiva klimat av förslag, lyssnande, och lösande av problem, så blir världen bättre.

  Den kanske inte blir bättre fort nog, men om det vore jag som jobbade på trafikkontoret, och mina ansträngningar ständigt möttes av att det inte är bra nog, då skulle jag nog tappa orken och ge upp.

  Ska vi gnälla på allt som är dåligt, då ska vi också se till att uppmärksamma de saker som blir rätt.

  • Yes! Därav posten.

   • felix reychman

    Ah, p’sis.
    Men alla kommentarer som fanns sa ”Trafikkontoret suger &%¤#”@£$ som inte fixat allt det andra också”.

  • Jonatan

   Jag håller med. Ett stort tack till de som fixat detta.

 • Gäst

  tack 🙂

 • Richard

  Bra att stolpen äntligen är borta. Mindre bra att den inte försvann samtidigt med bussdiket.

  Sverige var länge känt som den sociala ingenjörskonstens land med genomtänkt samhällsplanering.

  Idag måste gatukonst-konstnärer och ideella bloggare engagera sig för att saker ska tas bort från cykelbanor. Berlinmurar. Lyktstolpar. Pollare.

  Det är något ruttet i Stockholms Stads korridorer. Om ni lägger ut allt på entreprenad så att ni har tappat helhetssynen i infrastrukturen föreslår jag att ni även lägger ut er egen verksamhet. Det kan ju knappast bli sämre ur cyklisternas perspektiv.

  • Varför är du så förvånad Det är ju precis det de har gjort…

   Ringer man växeln hamnar man i Avesta, frågar man om deras IT-system hamnar man i Göteborg, frågar man om skolorna så hänvisar de till JB.

   Det är ingenting ruttet i några korridorer, utan en mycket medveten och organiserad nedmontering av det kommunala åtagandet. Det är ingen som hymlat med detta, utan det är exakt vad majoriteten gått till val på. Och väljarna har sagt sitt – de vill inte ha social ingenjörskonst eller betala för infrastruktur. Du är ur fas med tidsandan… 😉

 • Mind. Blown.