Stockholms finest: Södermalmspolisen på hoj

| 22 kommentarer

Så här ska det se ut! Södermalmspolisen cykelpatrullerar under hösten och, som de skriver på sin Facebooksida:

 

Foto: Polisen Södermalm/Facebook

Foto: Polisen Södermalm/Facebook

Denna patrull har under hösten patrullerat Söders höjder på cykel. Inriktningen har varit att öka trafiksäkerheten för cyklisterna. De patrullerar cykelbanorna och upprätthåller ordningen runt dessa. Fordon som stannar eller parkerar i cykelbanorna blir bötfällda. De rapporterar även de cyklister som bryter mot trafikreglerna, med särskilt fokus på de farliga rödljuskörningarna.

På bilden ser ni Fredrik Hellgren och Krister Drakenklint och vi kan inte nog understryka hur bra vi tycker det är med cyklande poliser.

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • Budet

  Intressant! Ska bli kul att raca mot dem efter en rödljuskörning, jag är ganska snabb och tänker inte stanna….har de blåljus och sireener också eller? Farliga rödljuskörningar förresten? Skulle vara intressant att se den statistiken. För det mesta handlar det om bilister som rent moraliskt, inte ur säkerhetssynpunkt för cyklisten, uttrycker sina moralkakor om man någon gång glider förbi ett rödljus. Annars är det ren självbevarelsedrift att se sig för innan man korsar en väg, med eller utan rödljus, så jag ifrågasätter mao starkt denna ”farlighet”.

 • Ms_Xx

  Åh, kärlek till polisen! Låter dessutom som om de till skillnad från vissa andra trafikpoliser kan skilja mellan farliga och ofarliga rödljuskörningar (de första ska förstås utrotas), fantastiskt i såna fall. Hoppas att få se mycket av cykelpoliserna framöver!

 • Respekt! En polis som ser efter hur cyklingen fungerar och som inte bara slår ner på cyklister utan på alla som skadar god cykling är värda allas respekt.

 • Erik Johansson

  Trevligt! Men det är alltså bara cykelpoliser, som ska hantera cyklister och dess miljö, inte vanliga poliser som råkar cykla? De har sagt förr att poliser försöker använda cykel när de kan i det vanliga arbetet, har aldrig sett det men det syns många bilar runt stationen Torkel Knutssonsgatan. E.g. Piketbuss som åker och storhandlar på Thaikiosken är rätt vanligt.

  Men vad kul att se glada poliser på cykel! 🙂