”Så drabbas du av trafikkaoset”

| 12 kommentarer

Aftonbladet skriver idag ”Så drabbas du av trafikkaoset”, men jag vet redan eftersom jag cyklade genom city i morse. Det handlar alltså om avspärrningarna i Stockholms city eftersom president Obama är på blixtvisit och alla hade varnats att det skulle vara i det närmaste omöjligt att ta sig till jobbet på morgonen.

Skillnaden mot en vanlig dag var stor. Antiklimaxet likaså. Den stora skillnaden var att det nästan inte var några bilar ute, bortsett från polisen och enstaka varutransporter. Det var tyst och stilla. Alla tog det lugnare, hastigheten i cykelbanorna var lägre och alla var trevligare.

"Kaos"

”Kaos”

Polisen också. Jag blev till exempel dirigerad av en väldigt avslappnad och glad polis att cykla runt en avspärrning via en enkelriktad gata. Plötsligt var det inte trångt längre, det fanns hur mycket plats som helst när fotgängare och cyklister också kunde använda bilvägytan. Vid något ställe fick jag hoppa av och gå några meter i en affärsarkad, för att sedan fortsätta på andra sidan, men i övrigt gick det att cykla hela vägen.

Vid Raol Wallenbergstorg satt polisen på rad och solade och åt medhavd matsäck. Strandvägen var nästan öde och folk promenerade.

solande poliser

Solmysande poliser

 

Så påverkade trafikkaoset mig och det får gärna vara så här året om.

Lite reaktioner:

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela!Share on Facebook288Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someone
christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • Tor Sandqvist

  Jag har ofta undrat om Moderaternas motstånd mot Miljöpartiets trafikpolitiska idéer motiveras av att (i) Moderaterna är för dumma för att inse att ett förverkligande av dessa idéer skulle leda till bättre framkomlighet, eller av att (ii) Moderaterna inte önskar se bättre framkomlighet.

  Bildts twittring tycks i någon mån tala emot tolking (i).

 • felix reychman

  Så glad man blir av att läsa sånt här.
  Stör mig att jag blev tvungen att ta kollektivtrafik istället för cykel idag, av logistiska skäl…

 • Ja, polismanstecken gäller ju över både trafiksignaler, vägmärken/-markeringar samt regel.
  Ungefär som när det är cykeldemonstation på Kungsportsavenyn i Göteborg. Väldigt många ute och cyklade. Visserligen många bilar med, men de fick stå stilla och tuta på poliserna som stoppade dem ifrån att korsa kortegevägen.