Med vad säger polisen?

| 31 kommentarer

Jag vet inte riktigt om det finns så mycket mer att säga om det här professionella handhavandet av president Obamas besök i Stockholm. Men nu är det tydligen polisens fel alltihop.

 

 

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

31 Comments on "Med vad säger polisen?"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Arne B
Guest
Member

Det här påminner tragiskt mycket om sandsopningen som är löjligt sen varje år. Snabbt ut med grejerna, och sedan är det alltid någon entreprenör långt ner, och utanför ansvarskedjan, som får skulden.
Det konstiga är att det gick snabbt att ta bort hindren för biltrafiken. ”Cykelstad i världsklass”, jo pyttsan!
Uppgifter, men inte ansvar, kan delegeras. Det går inte att skylla ifrån sig på entreprenörer. Har polisen gjort en dålig/otydlig upphandling, bär man fortfarande ansvaret.
Svevia lär inte få några pluspoäng på sitt varumärke om klossarna får stå kvar länge. Vad säger Svevia?

Olof E
Guest
Member
Ingen verkar veta exakt hur den här soppan har uppstått. Jag tror att det gått till ungefär så här. Svevia har enligt pressmeddelande på sin hemsida ett avtal med Rikspolisstyrelsen http://tinyurl.com/oxtql3h att ordna med avspärrningar vid statsbesök mm. Svevia har en ”kort inställelsetid” dvs ska placera ut en massa saker med kort varsel. Det kräver säkert en massa extrainkallad personal, övertidsarbete och att andra arbeten blir försenade med risk för vite mm. Men det verkar inte som det är reglerat i avtalet hur snabbt grejerna ska bort. På Twitter svarade @Svevia att det tar veckor att flytta bort alla grejerna. Men det handlar snarare om att det kostar mer pengar för Svevia att frakta bort snabbt än i maklig takt. Att ”någon” inom polisen glömt att be Svevia ta bort skiten håller jag för mindre troligt. Stockholm stad (Ulla mfl) har nog svårt att påverka hur Rikspolisstyrelsens avtal med Svevia ser ut men kunde eventuellt i planerandet av statsbesöket påpekat att det är mindre lämpligt att lämna kvar betong i cykelbanor en vecka efter besöket. Men hur ska staden veta på förhand hur Svevia väljer att transportera bort/mellanlagra betongen? Men Stockholms stad är även kund hos Svevia för bla underhåll… Read more »
PeZeta
Guest
Member

Det är knappast politikerna som flyttar betongsuggor och sanerar klotter. Det är tjänstemännens ansvar. Det är snarast där skon klämmer. Den politiska ledningen kan fatta hur fina beslut som helst när det täller strategier, men har man en tjänstemannakår som gör tvärt om, ja då kommer det aldrig att funka. Ni som tror att cykelvardagen blir bättre vid ett vänsterstyre bör snarare tänka om. Hacka på tjänstemannakåren vad det gäller genomförandetistället.

Johnny R
Guest
Member

Det är fortfarande politikerna som är ansvariga samt tillsätter de politiska tjänstemännen.

Mic Hussey
Guest
Member

Jag är ganska saker att politikerna har ingenting att göra med anstallning av tjänstemännen. Om du vill vara ansvarig själv och har ratt utbildning det är bara att ansöka: http://jobbistan.stockholm.se/External/OJCustomer3/Assignmentview.aspx?guidgroup=55f32d98-2ca3-49c8-9bda-6fb1b9b66bbf&guid=5E9D8907-0715-4ECA-805E-9B8F8177B79F

Ms_Xx
Guest
Member

Till råga på allt är hon dålig på svenska… särskriver, huvvaligen!

Richard
Guest
Member

Efter andra världskriget delades Berlin delades upp i fyra zoner: amerikanska, brittiska, franska och sovjetiska zonen. Frågan är om Stockholm delades upp på liknande sätt vid Obamabesöket när man kallade in poliser från hela landet. Det skulle i så fall förklara varför kanske Värmlandspolisen glömde att städa upp efter sig.

Guest
Guest
Member

Har jag fattat det rätt nu? Det är polisens ansvar att ställa dit och ta bort suggorna? Med andra ord borde det vara polisen som beställt och betalat det hela. Varför är då Stockholms kommun och klottersanerar på egendom som kommunen verken äger eller hyr?

Håkan
Guest
Member

Har de tagit bort texten/klottret på stenarna men inte flyttat dem?

zeraien
Guest
Member

Så om jag sätter ut lite betong här och var på stan, så kommer de att stå kvar i all evighet? http://t.co/9ofP32YwFj #ullateardownthiswall

YB_Sodermalm
Guest
Member

@velonoir @KristerIsaksson @Cyklistbloggen @IGchefen Bara ett välmenande råd att höra av sig till rätt instans.

KristerIsaksson
Guest
Member

@YB_Sodermalm @velonoir @Cyklistbloggen @IGchefen @polisen_sthlm Du menar att JAG ska göra det, förstår jag rätt?

velonoir
Guest
Member

@KristerIsaksson @YB_Sodermalm @Cyklistbloggen @IGchefen alla skyller ifrån sig, ingen tar ansvar. Välkommen till 2013

YB_Sodermalm
Guest
Member

@KristerIsaksson @velonoir @Cyklistbloggen @IGchefen Skulle i sådant fall vända mig till @polisen_sthlm . De har övergripande kontroll

KristerIsaksson
Guest
Member

@YB_Sodermalm @velonoir @Cyklistbloggen @IGchefen Jag är bara intresserad av resultat, jag vet inte vem, det vet ni. Lös det.

YB_Sodermalm
Guest
Member

@KristerIsaksson @velonoir @Cyklistbloggen Det är knappast hos @IGchefen det brustit. Högre upp i sådant fall. Kommunikationsbrist.

YB_Sodermalm
Guest
Member

@velonoir @Cyklistbloggen Det är riktigt. Dock så flyttar inte vi betongsuggor. Det gör andra aktörer.

KristerIsaksson
Guest
Member

@velonoir @YB_Sodermalm @Cyklistbloggen @YB_Norrmalm >så då få vi väl se om det HÄNDER något! Ping @IGchefen

KristerIsaksson
Guest
Member

@velonoir @YB_Sodermalm @Cyklistbloggen @YB_Norrmalm Just pratat med ledningscentralen, det var upplyftande, nu skrivit en händelserapport>

velonoir
Guest
Member

@YB_Sodermalm @Cyklistbloggen @YB_Norrmalm gissningsvis? Ni vet inte

KristerIsaksson
Guest
Member

@YB_Sodermalm @Cyklistbloggen @YB_Norrmalm Kanske kan sätta fart på dem då…

YB_Sodermalm
Guest
Member

@Cyklistbloggen @YB_Norrmalm Det är ett uppdrag som utgått till svevia gissningsvis.

Robert Andersson
Guest
Member

Jo, visst så är det Polisens roll att plocka bort det som stör trafiken.
Men vad ska de göra med det? Åka och slänga?
Är det inte bättre om de som har lagt det där kommer och hämtar?

Magnus H
Guest
Member

Det är tydligen polisen som har lagt det där.

Robert Andersson
Guest
Member

Okej, tack för upplysningen. Ja då är det ännu mer Polisens arbete. De har dock säkerligen ej lika stor bemanning nu som under besöket. Så det där blir nog att ligga ett tag.
Kommer ihåg när jag ringde polisen om en bil som hade parkerats diket och del utav körfältet. Det tog två veckor innan bilen var flyttades. Anledningen var att det inte bedömdes vara trafikvarligt. Ja, det gick ju att komma förbi, om man ej hade möte.

ekstromenator
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Med vad säger polisen? http://t.co/9RXcno0snh (ping @polisen_sthlm)

Cyklistbloggen
Guest
Member

Ja, vad säger polisen? Ping @YB_Sodermalm @YB_Norrmalm http://t.co/LgjSgqNOZZ

CGillinger
Guest
Member

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: Med vad säger polisen? http://t.co/rwsWIjqLpF @Cyklistbloggen

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Med vad säger polisen? http://t.co/9RXcno0snh (ping @polisen_sthlm)

cykelbloggar
Guest
Member

Cyklistbloggen: Med vad säger polisen? http://t.co/rwsWIjqLpF @Cyklistbloggen