Varför inte ställa till en scen i cykelbanan?

| 26 kommentarer

Apropå Nybroplan, nu har de byggt en stor scen mitt i den knappt synliga cykelbanan:

aDzoZ8Np2KGa8mYtFgDWFy62Nsl1g2zArMWxAScajlQ

Det där är en av Stockholms ”snygga” cykelbanor, vilket innebär att man gjort cykelsymbolen i koppar, så att ingen ser den. Vilket innebär att det också är ett populärt gångstråk. Det är dessutom en stor fotoutställning bakom scenen, förutom då trädet som står i cykelbanan, och ingen som helst omlednings-skyltning. Så just nu är det kaotiskt att cykla över torget. Försök till exempel hitta kommunens cykelpump när du passerar.

Men hej, cyklister är ju till skillnad från bilister tvärslöa och mår bara bra av att kliva av och gå ibland.

EDIT: På hemvägen såg jag att de satt upp ett tält i cykelbanan också.

Tält på Nybroplan

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • Ms_Xx

  Nu är den i alla fall borta! Men bra att den blir anmäld ändå, så kanske de placerar framtida jippon på en bättre plats….

 • Jonatan

  Det finns tillagt på http://www.cykelrapporten.se

  Gå gärna in och rösta, ju fler desto bättre.
  Och ett stort tack för att ni (cyklistbloggen) uppmärksammar sådant här

 • Jonatan

  Det verkar som att scenen har att göra med Raoul Wallenbergs dag:

  http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Kultur–Fritid/Raol-Wallenbergs-dag/

  Det roliga är att det står ”Men nu äntligen får Raoul Wallenberg en dag också i Sverige. Det blir den 27 augusti – i år och alla år framöver. Då kommer det att på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm genomföras ett program…”

  Undra om de hade tänkt samma placering av scenen varje år också 🙂

 • Lars

  Varför inte polisanmäla? ”Sådant som kan medföra fara eller olägenhet för trafiken får inte kastas eller lämnas på en väg. Den som förorsakat att något som kan medföra fara eller olägenhet för trafiken finns på vägen skall omedelbart avlägsna detta.”

  • Anders Andersson

   Bättre att prata med Raoul Wallenberg Academy – de vill säkert inte hamna i dålig dager. Det är troligare så att de beställt en scen, och bolaget som levererade är inga cyklister och fattade inte att detta var en cykelbana. Själva är de så nervösa för sitt första event att de inte noterat detta…

   Kontakt Raoul Wallenbergs dag:

   Projektassistent Hanna Julin: hanna.julin@rwa.se

   Projektledare Åse Berglund: ase@aseberglundoco.se

   kopia till VD michael.wernstedt@rwa.se

   • Olof E

    Men de måste väl ha sökt och fått tillstånd av trafikkontoret för att ställa dit grejerna? Är det en helt orimlig tanke att anta att trafikkontoret vet att det går ett livligt trafikerat (och nästan osynligt) cykelstråk där och upplyst arrangören om det?

    • Anders Andersson

     De har säkert fått tillstånd att sätta upp en scen – men troligen inte på cykelbanan. Och få kommuner har personal nog att springa ut och kolla varenda tillstånd i verkligheten – då skulle kommunalskatten behöva tredubblas.

     Bästa sättet är att gå på arrangören och upplysa dem – de vill nog inte ha dåligt rykte.

 • knight22

  Hade jag passerat förbi där hade jag stannat och flyttat skiten åt sidan. Jag börjar tro att ni Stockholmare är alldeles för mjäkiga när det gäller att hävda er rätt som cyklister och att det är därför ni hela tiden blir mobbade av övriga. I Köpenhamn under 80- och 90-talen var det en stor grupp cyklister som systematiskt repade bilar parkerade i cykelbanan, och det problem finns inte där längre sedan dess.

  • Hade du stannat i morgonpendlingen och börjat rigga av scenen alltså?

   • knight22

    jag hade tagit några av prylarna som tillhör scenen och kastat dem åt sidan för att markera att där kan den helt enkelt inte stå.

 • Ms_Xx

  Ja det är verkligen tydligt hur högt de styrande prioriterar cykling i stan! Högst av allt, men bara om det inte finns några som helst andra intressen som konkurrerar…

 • Krister Isaksson

  Också ett sätt att visa hänsyn…

  • Budet

   Hänsyn? Om man vill uppnå resultat kan man inte alltid visa hänsyn. Pårom bara!

   • Krister Isaksson

    Nu var ju min kommentar en ironisering över trafikborgarrådets uppmaning att trafikanterna ska visa hänsyn. Uppenbarligen gäller det inte staden, de behöver inte visa någon särskild hänsyn eller omsorg för sina trafikanter utan kan fucka upp dem lite som de behagar…
    Ber om ursäkt att jag var otydlig.

 • på tal om uteblivet ”cykelkrig”? ;-P

  • Haha, men cykelkriget ska ju vara farttokiga 40-åriga memilsmarodörer som kör på fotgängare. Åtminstone enligt TV4.