Cyklistmys i vardagsköerna

| 20 kommentarer

kö3

 

I går fastnade jag i köer vid Götgatsbacken utanför Hilton i Stockholm. Det tog tre rödljusintervall innan jag kom över.

Första gången i mitt liv det hänt på cykel. Det roliga var att vi började prata alla som stod där. Lugn och snäll stämning, alla var irriterade på köerna, men inte på varandra.

Faktiskt rätt trevligt.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

20 Comments on "Cyklistmys i vardagsköerna"

Notify of
avatar
trackback

[…] Jag vet inte om det framgår på bilden, men det var så många cyklister att det spillde över två-tre led ut i den annars rätt glest trafikerade bilvägen. Det har varit mycket folk på hoj förr om åren också – jag skrev för något år sedan om de köer som uppstår vid rödljuset uppe på Slussen. […]

trackback

[…] skrev ju för några veckor sedan om att det nu har blivit så många cyklister att det alltid är kö även vid cykelrödljusen. Jag […]

Petter_P
Guest

Undrar om det snart är tillräckligt många cyklister för att lägga beslag på ett körfält. Det borde väl varenda kotte fatta att det är mer effektivt att 50 personer på cykel kommer fram än att 5 personer i bil gör det.

Kanske inte lämpligt i denna korsning, men t.ex. längs Götgatan mellan Medis och Skanstull.

Robert Andersson
Guest

Runt kl 08.30 så brukar jag fastna i köer på cykelbanan mellan Nya allén och Parkgatan i Göteborg. Runt två omlopp är inte ovanligt. Mycket förstås för att man konstant har rödvåg där.
Men ändå helt klart bättre än när man tar bilen, att passera över första långgatan är inte lätt. Vid dåliga tider, så är grönt i ca 2-3 sek och rött i några min. Det tar evigheter att ta sig över två körbanor och två spårvägar.
Man tjänar extremt med tid med cykeln 🙂

Magnus H
Guest

Kör man Sten Sturegatan norrut så har man grön våg förbi Parkgatan/Nya Allén.

Erik Johansson
Guest

Jag satt och räknade cyklister där i måndags, det verkar vara standard att högst 20 cyklister hinner över (8 st till om de kör mot gult/rött), vid 17:08 så stod det under fem perioder alltid minst 30 cyklister i kön. Vilken tid var detta?

Man skulle ju kunna bredda den cykelbanan lite, alternativt ta över Hornsgatans fält, och cykla till Hornsgatan via Hilton.

Budet
Guest

Är det sant? Jag skulle ha ställt mig bredvid EU-moppen och hängt på där i stället men så har jag en racer och lite tryck i pedalerna, ingen damcykel med cykelkorg….:)

Ms_Xx
Guest

Men därifrån får man inte köra upp på Götgatan, så om man ska cykla lagligt går det inte…

Budet
Guest

Lagligt och lagligt, jag följer sunda förnuftets lag, har funkat under de 11 år jag cyklat i Stockholm. Att köra i 120 på 110 väg med bil en mörk kväll i november och inte bil i sikte är inte heller lagligt men jag gör det ändå med regelbundenhet. Att köra mot rött med cykel en sen vinterkväll i Huddinge när det inte finns en bil i närheten och rödljuset inte slår om är inte heller lagligt men som sagt, sunt förnuft säger att det är ok.

Ms_Xx
Guest

Att det ibland inte ens är möjligt/smart att följa alla regler som cyklist är jag med på (dock: dame dayo: inte smart att köra för fort i novembermörker även utan bilar, x antal reflexlösa fotgängare blir nedmejade i höstmörkret, jag kände en av dem, han dog).

Men just här måste man i så fall svänga åt vänster in på en enkelriktad gata, mitt i rätt hård biltrafik. Ganska olämpligt också alltså, förutom att det är olagligt. Ett knepigt hörn. Är glad att jag är morgontrött och slipper rusningstid där 🙂

Budet
Guest

Men vänta nu, vart har moppen på bilden tänkt ta vägen? Jag hade tänkte hänga på hen……

Ms_Xx
Guest

Åt höger (på huvudleden), vi andra ska rakt fram, dvs. förbjuden vänstersväng för moppen. Om du hänger på den hamnar du i Hornstull, vi andra på Medis 😉

modoguy
Guest

RT @cykelbloggar: Cyklistbloggen: Cyklistmys i vardagsköerna http://t.co/PHeAdgnB3m @Cyklistbloggen

cykelbloggar
Guest

Cyklistbloggen: Cyklistmys i vardagsköerna http://t.co/PHeAdgnB3m @Cyklistbloggen

Krister Isaksson
Guest

Tre omlopp! Det vore kanske på sin plats att Trafikkontoret programmerade om signalen för mer gröntid åt cykel. Signalerna ska ju vara trafikstyrda, dvs anpassa sig och förändra sig beroende på trafiktrycket och efterfrågan. Nej visst ja, det gäller visst bara biltrafiken. Övriga får ta det som blir över…

Dmitri F.
Guest

Den signalen är rätt slö över huvud taget, speciellt om man ska rakt fram till Götgatan, tar en evighet innan det blir grönt.

zeraien
Guest

RT @Cyklistbloggen: Cyklistmys i vardagsköerna: http://t.co/ZBKJB8Avrj #cykla

jwolfers
Guest

RT @Cyklistbloggen: Cyklistmys i vardagsköerna: http://t.co/ZBKJB8Avrj #cykla

superpernilla
Guest

RT @Cyklistbloggen: Cyklistmys i vardagsköerna: http://t.co/ZBKJB8Avrj #cykla