Polisen informerar cyklister

| 28 kommentarer

Polisen delar ut information till cyklister. Så här ser vi ut:

Polisen informerar cyklister i korsningen Kvarnbacksvägen/Ulvsundavägen.

Jag är övertygad om att det här minskar fördomarna mot cyklister.

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • Pingback: Tack för ett fantastiskt 2013! | Cyklistbloggen()

 • Rolig bild. Undrar polistecknaren förstår att någon utav bilarna, även har åkt mot rött, då det är omöjligt med fungerande trafiksignaler att få grönt för korsande trafik, samtidigt.

 • Jag tolkar bilden som att cyklisten orsakade att två bilister krockade med varandra, samt välte en fotgängare. Jag är lite nyfiken på hur det går till när en cyklists dåliga körning orsakar två bilisters kollision med varandra? (Är kurvan mellan bilarna tänkt att markera cyklistens färdväg? I så fall är det ju väldigt märkligt att bägge bilisterna vejar in mot cyklisten) Är det så enkelt att båda bilisterna kanske försökte preja cyklisten från olika håll, men cyklisten hann undan?

  Dessutom ser det ut som att rödljuset gäller övergångsstället och det att det därmed är fotgängaren som gått mot rött. Eller är det helt enkelt bara så att bilden gjordes helt utan någon form av eftertanke?

 • Jon Jogensjö

  Ja en del trafikanter kör sådär, oavsett om de sitter i bil eller på cykel. Bättre med infoblad där alla trafikslag är representerade som förövare kan jag tycka. För att fokusera mer på individen än på fordonstyoen. Här lyckas polisen öka konflikterna mellan trafikslag, och minska samförståndet mellan trafikanter.

 • Tur att han klarade sig emellan de krockande bilarna, för det måste ju cyklisten på nåt magiskt sätt ha orsakat.

 • H

  facepalm

 • Tack för att du cyklar, my *ss!

 • Christer Svensson

  Remy, polisen parkerar som på bilden av flera skäl. Det kan vara att de är på jobb i fastigheten och bara dumpat bilen för att snabbt ta sig in. Det kan också vara att de bara hämtar mat från närliggande restaurang och behöver ha nära till bilen om de blir tvungna att snabbt dra iväg på larm. Visst ser det illa ut och att polisen ska föregå med gott exempel men när man förstår varför blir det acceptabelt.

  • Remy Waardenburg

   Ja, det är jag väl medveten om. Eller gör de bara som många andra: det finns ingen p-plats så då får det bli cykelbanan. Men så verkar alla resonera. Taxibilar måste stanna på cykelbanan för där är det de ska hämta personerna, lastbilar för där skall man lasta på och av, etc etc etc. En polisbil som inte har ett akut ärende kan faktiskt parkera bilen en liten bit bort. Jag har flera gånger sett dem hämta kaffe m.m. Inte så brådskande tycker jag.

   • Det går också alldeles utmärkt att parkera i körbanan precis utanför cykelfältet. Det som kallas dubbelparkering…

  • Egentligen så är det nog därför som cykelfält i praktiken aldrig kommer fungera på större gator. Man borde helt enkelt lägga bredare cykelfält på insidan om parkerade bilar som de gör i New York, det är lika billigt och man slipper problemet med parkering. (sätt lite pelare mellan gatan och cykelfältet också)

   Man får ju lösa lite problem med att få cyklister att synas bättre vid svängar och så, men det kanske är bättre än som det är idag?

 • Christer Holmström

  Med tanke på bilistrelaterade händelser som framförts här på bloggen, vore det mer lämpligt att polisen gav ut en broschyr om regler för bilister.
  Var det någon som sa något om opartisk och fördomsfri polis?

 • Remy Waardenburg

  Polisen bör kanske själv föregå med gott exempel. Inte parkera på cykelbanan kanske. Eller botfälla de som gör det. Vi kanske kan ge ut en broschyr till dem också? 🙂

  • 2 fulparkeringar för priset av 1.
   Suck.

 • Guest

  Cyklisten informerar polisen: Är ni ute och cyklar?