Vägarbeten som terrängbana

| 7 kommentarer

Ni som följer Cyklistbloggen regelbundet kommer säkert ihåg den här avspärrningen, där man som cyklist leddes in i en återvändsgränd. Nu har arbetet flyttat lite längre fram på vägen och entreprenören som gör jobbet är med all sannolikhet ett stort mountainbike-fan.

Så här har de dragit om sträckan (som ser ut så här normalt). Och ja, det är en cykelbana under. Och ja, det är bara hänvisningar för gående.

Tur att jag både har benmuskler och vinterdäcken kvar på. Tack Stockholm, för den  jämna standarden trafikmiljön håller. Not.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

7 Comments on "Vägarbeten som terrängbana"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Robert Andersson
Guest
Member

Kom och tänka en cykelsemester på E45 mot Göteborg. Gick bra att ligga på vägrenen ett bra tag. Men när man sedan kom till Lilla Edet, med byggt motorväg, som bekant betyder cykelförbund. Så fanns det skyltat om hänvisad cykelväg. Sedan kommer det roligaste av allt, en hänvisning att rulla upp cykeln för en brant trappa. Jag försökte faktiskt, men med tält och annat på cykeln, så kom man knappt upp några decimeter så gav upp ganska snabbt. Hittade en väg upp som enbart var för byggtrafik.

Visserligen positivt att de hade tänkt på att hänvisa cyklister, men jag tror inte hänvisningsvägen vara helt igenomtänkt.

Så här såg det ut:
comment imagecomment imagecomment image

Emil Vikström
Guest
Member

Jag jobbar där och åker buss. Jag har också förundrats över både vägarbetet och den normala cykelbanan uppe vid busshållplatsen. Du cyklar nu under Värmdövägen i början, men om du istället kommit uppifrån höger längs med Värmdövägen/Folkungagatan så hade du märkt en lustig trafiksituation vid busshållplatsen Londonviadukten, här: http://goo.gl/maps/KxTAU

Cykelbanan går här framför busskurerna så i rusningstid står det givetvis en massa människor på cykelbanan. Jag är den enda som inte kliver ner i cykelbanan när jag går av bussen. Fortsätter man gå åt vänster ner mot där din film börjar så kommer man plötsligt att gå just i cykelbanan då trottoaren smyger sig in. Detta har varit extra otydligt på vintern då alla cykelsymbolerna varit täckta av modd.

GabGjerswold
Guest
Member

RT @MattiasBengtsso: +1 RT @velonoir fan heller att jag cyklar där om inte @perankersjo eller @StockholmsStad köper nya däck till mig ht …

MattiasBengtsso
Guest
Member

+1 RT @velonoir fan heller att jag cyklar där om inte @perankersjo eller @StockholmsStad köper nya däck till mig http://t.co/cnDMoYBv8o

velonoir
Guest
Member

@Cyklistbloggen fan heller att jag cyklar där om inte @perankersjo eller @StockholmsStad köper nya däck till mig

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Vägarbeten som terrängbana: http://t.co/IdAqtFBre6 #cykla