Helgtips: gå på cykelmässan i Kista

| 10 kommentarer

I dag, lördag, slår cykelmässan Sweden Bike Expo upp sina portar på Kistamässan norr om Stockholm. Folkhälsa, infrastruktur, prylar och cykelgala står på programmet.

Christian och jag ska åka dit i morgon söndag. Kanske ses vi där?

Läs allt om Stockholm bike expo

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

 • Richard

  Jag saknade möjligheten att prova cyklar. BMX fick för mycket utrymme med tre banor. Saknade även mer tillbehör till försäljning. Och var höll Cykelfrämjandet hus?

  • Ja, det fanns en yta att prova cyklar på – jag fick till exempel chansen att testa en riktigt najs elcykel, men den var liten. Och jag håller med – var var cykelorganisationerna? 

 • Gillade inte mässan… Saknade bredd på något sett på cykleutbudet. Kändes som om man visade upp de övre prissegmentet medan jag vill ha tag på hyfsade cyklar i ett mellansegment som inte kostade skjortan och lite till. Hade även varit kul att se lite alternativa barncyklar, t.ex. junior racer med 24″-hjul (var en hel del barn där) eller fått se lite moderna och nytänkande cykellampor . Dock så fick man sig ett trevligt samtal med Janne på jary.se som har alternativa cyklar.

  • Jag tyckte det var lite för många cyklar jag, vilket kanske kan kännas paradoxalt. Ska försöka utveckla i en bloggpost i veckan.

   • Mässan blir kaka på kaka… Dyra cyklar och samma komponentgrupper… bara olika levernatörer och tillverkare.

    Hade hellre sett en större spridning av olika cykletyper än att titta på racercyklar och MTB’s i massor. Finns så många fler cykeltyper än att snurra in på dessa två sorter. Hade t.ex. gärna provsuttit det jag kallar ”komfortcyklar”, mellanting mellan vanlig cykel och liggcykel.

 • Richard

  Jag såg er men var lite för feg för att hälsa 🙂

  • Så synd! Nåväl, härligt att du hänger med oss här i alla fall! Vad tyckte du om mässan?