Tipsa om din bästa cykelmek

| 3 kommentarer

Vintern ryckte närmare i ett slag inatt och nu är vi säkert många som lite yrvaket letar efter närmaste cykelverkstad för att köpa vinterdäck och låta cykeln få lite välbehövlig service. Vår läsare Henrik Ahlén har ett tips på verkstad, har även du ett?

Själv tänkte jag nog skita ned mig om händerna och byta till vinterdäck själv, men många lämnar gärna in cykeln och passar på att låta en mekaniker ge cykeln lite service innan vinterpendlingen tar vid.

Foto: D1v1d via Flickr

 

Favvoläsaren Henrik Ahlén har hittat en riktigt bra cykelmek och la upp en recension på recensionssajten Yelp. Så här skrev Henrik:

Gunnel är den enda cykelreparatör i Stockholm som jag vet kan plocka isär en cykel i sina minsta beståndsdelar, byta ut nåt kugghjul inne i växelsystemet, smörja upp det hela och som bara tar några hundralappar för att göra cykeln som ny igen. Andra som jag provat säger bara ”det går inte att laga” och byter ut rubbet till hög kostnad.

Idag hämtade jag min hoj efter att Gunnel bytt framnavet till en trumbroms. Hon ringde mig och sa att hon hittat en lätt begagnat bromsnav, skick som nytt, som jag kunde få 300 kr billigare än ett helt nytt. Taget! Man blir rörd över sån service.

Var ligger din cykelmek? Kanske borde vi göra en karta med alla cykelverkstäder i stan? Hojta till i kommentarerna!

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

3 Comments on "Tipsa om din bästa cykelmek"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Joakim Bjerhem
Guest
Member

Jag älskar båda mina två stammisar i Hägersten, den nya och den gamla. Den gamla är Tellus Cykel och motor, den nya är Thomas Recykling i Fruängen där jag bor nu. Thomas vinner dock lite extra i charm, och han kör självklart med gratis vinterdäck/sommardäcksförvaring. Han skulle nog kunna bygga en cykel av ett gammalt kylskåp….

asaantonsson
Guest
Member

@Cyklistbloggen Cykelkällan på Upplandsgatan!

jwolfers
Guest
Member

RT @Cyklistbloggen: Henrik gillar sin, har du tips om en bra cykelmek? http://t.co/TYoGiJfR #mekaniker #sthlm #cykla