Vad var det i påsen?

| 16 kommentarer

I dag stod Naturskyddsföreningen och Stockholms Stad och tackade för att vi cyklar genom att dela ut påsar. Men vad var det i dem?

Här är innehållet. Klicka för (ännu) större bild. Den lilla påsen med karbinhaken är en mikrofiberduk att t. ex. torka av en blöt sadel med. Nu ångrar du dig allt att du inte cyklade, va?

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

16 Comments on "Vad var det i påsen?"

avatar
  Subscribe  
Notify of
Joanna Hagströms
Guest
Member

Jag tycker det trevligaste med hela tilltaget i dag var att ungdomarna som delade ut påsarna sa ”tack för att du cyklar” till alla. Det gjorde mig glad 🙂

/ Joanna

Andreas
Guest
Member

… och vid Alvik så vart alla slut redan innan 08.10 imorse – tyder väl egentligen bara på att Stockholms Stad underestimerar cyklandet.

Jag ser dock dessa aktioner som något positivt. Det är ett steg i rätt riktning men jag hade gärna också sett fler cykelvägar och riktiga satsningar som faktiskt kostar lite pengar…

Claes Hybbinette
Guest
Member

Och jag fick ingen tidning eller Cykloteketlapp. Och det låg inga nya bredare cykelvägar i påsen heller.

Nina Hagman
Guest
Member

Cykelkartan finns att beställa på http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Trafik-och-resor-/Cykla-och-ga/Cykelkarta/Bestall-cykelkartan/
Om man vill se och planera sin cykelfärd online i Stockholm, kolla http://cykla.stockholm.se/

Christian
Admin
Member

Är onlinekartan uppdaterad? Senast jag frågade så svarade tjänstemännen på kommunen att den gjordes med engångsmedel 2009 och inte har rörts sedan dess.

Nina Hagman
Guest
Member

Bra fråga, jag vet inte. Blev mest bara glad när jag hittade den för något år sedan. Jag ser också att den är ganska begränsad, kanske bara täcker Stockholms kommun. Men att göra en online karta utan uppdaterings/underhållnings plan är dumt 🙁

Arne Bivrin
Guest
Member

Skulle man inte kunna crowd sourca kartan och hålla den aktuell, samt uppdatera den så att cykelvägarna inte tar slut vid kommungränsen?

Arne Bivrin
Guest
Member

Härligt! Tack för den länken.

Nina Hagman
Guest
Member

Kalas!

Daniel Åberg
Guest
Member

Tog cykeln till dagis med min son förbi Skanstull (vilket blir en rätt stor omväg) bara för att jag var nyfiken på påsarna. Men såg inga. Skulle de inte stå där också? Oh well, verkar ju inte som att jag missade så där jättemycket, men skulle gärna ha cykelkartan. Har ni tips på var man kan köpa den?

Paul Lernmark
Guest
Member

Åh, darn, jag missade en trasa och reklam 🙁

Christian
Admin
Member

Dang. Jag med.