Trafikverket: bygg säkra cykelparkeringar

| 4 kommentarer

Jag hörde på Ekot i morse att Trafikverket menar att säkrare cykelparkeringar skulle få fler att ta cykeln till jobbet. De hävdar också att den höga stöldrisken är en anledning till att inte fler människor cyklar och enligt Trafikverket avstår så många som 30 procent – nästan en tredjedel – av de möjliga cyklisterna att cykla på grund av stöldrisken.

Vi på Cyklistbloggen menar att man ska lära sig låsa cykeln ordentligt, men vi har också skrivit om behovet av fler och bättre cykelparkeringar.

Så i korthet ställer vi oss bakom Trafikverket och ser tuffa ut. Bygg säkra cykelparkeringar i Stockholm.

Lyssna på Klippet från Ekot här nedan. Cirka 2 minuter in på klippet.

Se också hur det skulle kunna se ut. Klippet är från Utrecht i Holland, via Bicycledutch.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

4 Comments on "Trafikverket: bygg säkra cykelparkeringar"

avatar
  Subscribe  
Notify of
villcykla
Guest
Member

En intresant fråga som reportern kunde ha ställt är vad gör då Trafikverket på detta område? Trafikverket betalar till exempel ut bidrag/statlig medfinasiering till infartsparkeringar för bil men inte för cykelparkeringar. Studier som Trafikverkt själva genomfört visar att majoriteten av de som parkerar på dessa infartsparkeringar har ca 3-4 km färdväg med bilen, dvs ett mycket lämpligt cykelavstånd. Och just de korta bilresorna är väl högst olämpliga ur miljösynpunkt…

Christian
Admin
Member

Intressant. Och lite skrämmande.