Assen/Nederländerna vs Stockholm/Sverige

| 3 kommentarer

Stockholms kommun och miljö/cykelborgarrådet Per Ankersjö säger att staden ska tävla med Danmark och Nederländerna som cykelstad. Det finns en del att arbeta med. Inte bara avsaknad av cykelbanor och vettiga pendlingsvägar, det gäller också hur kommunen och kommunens entreprenörer hanterar cyklister. Vi skrev tidigare hur kommunen tillsammans med NCC spärrade av Götgatan, en av Stockholms mest intensiva pendlingsvägar.

Pendla någon annanstans, cykeljävel

 

Jag tänkte nu jämföra två andra vägarbeten. Det här är Ringvägen förra tisdagen:

Mitt i cykelbanan kommer ett vägarbete. Cykelbanan spärras av helt. Det finns en blå hänvisningskylt, men den gäller bara fotgängare – som hänvisas till andra sidan. Det finns ingen hänvisning för cyklister utan de tar sig ut i vägbanan lite som. Några leder försiktigt cykeln förbi hindren, men det finns ingen indikator på hur lång avspärrningen är eller vad som händer längre fram. Själv cyklar jag, på ett vägavsnitt som som tur är är 30 eftersom det passerar en skola. Som ni hör är det på elcykeln…

 

Så här gör de i Assen i Nederländerna:

Stockholm har en rejäl bit att gå. Eller cykla.

Läs mer på A View from the Cycle Path.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

3 Comments on "Assen/Nederländerna vs Stockholm/Sverige"

Notify of
avatar
Patrick Johansson
Guest
Member

Klassiskt exempel på kreativ cykling. Här förväntas man lista ut hur man ska fortsätta. Det borde bli en ny slogan för cykling!

”Varje dag – ett nytt logiskt pussel att lösa!”
”Spela med ditt liv – vinn andra trafikanters avsmak!”

Efter man har klarat hinderbanan så belönas man med arga insändare i tidningen som säger att cyklister inte följer skyltar eller regler.

Nä, usch vad jag klagar. 🙂

Positiv spinn… hmm.. Tack vare alla logiska pussel vi cyklister utsätts för måste det betyda att vi är super-kloka! Yay!

Herbert Tiemens
Guest
Member

Thank you for your instructive video. As shown in the video in Assen is really the best in the Netherlands I’ve ever seen. In more busy cities like Amsterdam and Utrecht we still see often situations like in Stockholm.