De siktar på hjälmlösa

| 4 kommentarer

Det var avsaknaden av hjälm som gjorde att det osynliga spökfordonet körde över henne.

Det drabbar också Gene Hackman.

christian@gillinger.se'

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

 • Pingback: Är det inte bra om fotgängare har reflexväst och syns? | Cyklistbloggen()

 • Malmöcyklist

  Varför cyklar man på Bergsgatan när det finns cykelbanor på parallellgatorna?  Hur gick olyckan till? Vem var det som inte såg sig för? Det får vi aldrig veta för det handlar ju bara om att propagera för hjälm. Inte heller få vi veta hur det gick. Förmodligen uppkom inga större skador alls.

 • Paul Lernmark

  Har hört att personal på akuten frågar skadade cyklister om de hade hjälm, om ej skickas det för någon slags huvudundersökning. Om de hade hjälm kollar resten av kroppen. 

  • Det tror jag säkert och en sådan upplysning är såklart relevant för sjukvårdspersonal. Även om jag tror att de undersöker huvudet i vilket fall.

   Men i en journalistisk text som berättar att en olycka har skett är det helt irrelevant. Hjälmen hade ingen del i olyckan.Det hade varit relevant i en text om skador vid olyckor, men det gällde det ju inte i det här fallet.Den enda orsaken att nämna det är för att skapa något slags pseudoskuld kring cyklisten ”Ha, en såndär som inte ens har hjälm. Är man så slarvig så är det säkert ens eget fel att man blivit påkörd.”