Tack för skylten

| 2 kommentarer

Har förvånat konstaterat att Stockholms Stad smällt upp en skylt på min färdväg till jobbet. Trevligt, det tackar vi för. Har ni läsare sett flera? Skicka gärna in dem till info@cyklistbloggen.se.

Författare: Jeroen

Jeroen är till vardags copywriter på Raring Design. Han har pendlingscyklat sedan 2008 och året-runt-pendlat sedan 2010. Cyklar på en Cykelfabriken Filibus Plus lastcykel med elassist.

Leave a Reply

2 Comments on "Tack för skylten"

Notify of
avatar
Villcykla
Guest

Vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser skylten. Ok, det är väl bra att informera trafikanterna om problemet, dock så har problemet varit känt av trafikkontoret ända sedan Södra Länken byggdes. Då fick man nämligen det tvärfall/feldosering som är på kurvan här. Detta i kombination med att dräneringen är undermålig. Det får till följd att det mer eller mindre rinner vatten konstant över cykelbanan och som under vintern blir till is. Lösningen på detta problem är alltså att sätta upp en skylt! Tycker det är ett hån mot trafikanterna, det är alltså cyklisterna som ska lösa problemet genom att vara ytterst försiktiga! Undrar hur länge detta problem existerat om det varit på Nynäsvägen… Tror trafikkontoret omgående byggt bort problemet! Och det är självklart det som måste göras på cykelbanan.

Filip
Guest

Sveriges cykelstad #1: