Det är okej att tvätta på gatan!

| 1 kommentar

Jag utgick från att det var så, men efter den här kommentaren och eftersom det är kul att jämföra sig med bilister så ofta som möjligt, så var jag tvungen att fråga kommunen: Är det okej att tvätta cykeln på gatan? Så här svarade de:

 

Bilar å andra sidan:

Vi svenskar tvättar sammanlagt bilen över 30 miljoner gånger per år. En uppskattning av vad tvättvattnet från dessa biltvättar innehåller ser ut såhär:

  • 5,5 ton tungmetaller som kadmium, bly, krom, nickel och zink
  • 5000 ton avfettningsmedel, bilshampo och bilvax
  • 2000 ton olja
Yum.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

1 Kommentar på "Det är okej att tvätta på gatan!"

Avisera mig när
avatar
trackback

[…] Men bilism 2011 är inte frihet längre. Inte i innerstan i varje fall. I innerstan är privatbilism tvärtom begränsande, både för bilisten och för omgivningen. Biltullar finns på plats för att begränsa privatbilarna. Det är långa köer. Man måste cirkla runt och leta efter en parkeringsplats. Alla innerstadbilister vet vad jag pratar om. Sen kommer förbudet mot att köra med dubbar på vissa gator, och vetskapen att du tar onödigt stor plats och skitar ner. […]

wpDiscuz