Gahhh, tunnelbana

| 1 kommentar

Jag har varit förkyld en vecka och låtit cykeln stå. Istället åker jag tvärbana och tunnelbana till jobbet. Tunnelbana måste vara något av det mest ovärdiga sätten att transportera sig som finns. Det är trångt. Alla står. Gångarna är fulla. Alla andra är förkylda och jag kommer på mig själv med att se alla andra resenärer som misstänkta smitthärdar. Spärrarna är höga och av glas och man känner sig som en brottsling som är i färd med att planka.

Jag brukar gnälla här och på Twitter över att det har blivit trångt att cykla. När vi samlas trettio-fyrtio cyklar nere vid korsningen Skeppsbron/Kungsträdgården så känns det så.

Men att gå från att cykla i Stockholm till att åka tunnelbana i Stockholm är som att flytta från en småstad till en storstad. Jag känner mig som om jag är nyss inflyttad när jag står på perrongen vid Gullmarsplan bland myllret av trafikanter. Finns det så här många människor här? Jag vill tillbaks till stillheten i cykelfältet, där ”många” betyder ”fem andra cyklister”, där luften är frisk och rörelsen konstant. Och jag undrar om jag verkligen ökar chansen att bli av med förkylningen genom att låta cykeln stå.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

1 Comment on "Gahhh, tunnelbana"

Notify of
avatar
Artur Hansson
Guest

Hehe, ja man undrar det (om det var bättre att åka tunnelbana än cykla för att bli av med förkylningen). Hoppas du blev av med förkylningen till slut 🙂
Jag ville fråga dig, vet inte ens om det är intressant för dig, men vad tror du om att ta med cyklar på tunnelbanan?
När jag bodde i Huddinge tog jag frekvent med mig cykeln till staden för att sedan transportera mig där. Jag är en av de cyklister som ändå väljer att ha busskort (SL-kort alltså), och snart kommer jag förhoppningsvis flytta till Brommatrakten. Det innebär att jag inte kan välja att ta cykeln på tåget eller cykla in till stan eftersom SL ej accepterar cyklar på annat än pendeltåg.
Försökte söka om du hade skrivit något om detta, men hittade inget mer än den här artikeln, hehe.
All the best from Melbourne (där cyklingen inte är superpopulär men ändå har ett starkt fäste och massor av cykelbanor)
Artur