Malmö får lyxgarage i Hyllie

| 5 kommentarer

Som Stockholmare är jag grymt avundsjuk på Malmöcyklisternas cykelgarage i Hyllie. En cykelparkeringsplats för 1000 cyklar i anslutning till tågstationen, där de nu testar att även ha möjlighet att ha sin cykel i en låst VIP-del med garanterad plats. Enligt kommunsidan finns det bland annat tillgång till toa, dusch, förvaringsboxar och lounge bland annat (klicka för större bild)

fotograf Felix Gerlach

foto Felix Gerlach

Cykelgaraget i Hyllie. Fotograf Felix Gerlach.

foto Felix Gerlach

Cykelgaraget i Hyllie. Fotograf Felix Gerlach.

foto Felix Gerlach

Snart på väg till cykelgaraget

Snart på väg till cykelgaraget

Lounge FFS! Nu när Stockholm får en miljard till cyklar tänker jag att det här vore lysande att satsa på, ordentliga infartsparkeringar vid strategiska tågstationer så att folk kunde åka till stan och sedan cykla vidare i innerstan. En vid Tekniska Högskolan för pendlare från Norrtälje och norrorterna Täby, Vallentuna och Österåker, en vid T-Centralen för Uppsala och pendlare från Västerås och Eskilstuna. Eller varför inte bygga en i Katarinaberget på Söder, så kan alla Söder-om-söderbor som annars sitter i bilköer längs Stadsgården varje morgon ställa bilen och byta till innerstadscykel.

Prima cykelgarage

Prima cykelgarage

Finns det överhuvudtaget något riktigt cykelgarage i Stockholm?

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

5 Comments on "Malmö får lyxgarage i Hyllie"

avatar
  Subscribe  
Notify of