Äntligen, en aktuell cykelkarta över Stockholm

| 2 kommentarer

För drygt tre år sedan lanserade Stockholms Kommun, ”Cykelplaneraren”, en karta där man kunde hitta bästa cykelvägen mellan två punkter. Sedan dess har den inte uppdaterats och det märks att den blivit inaktuell. Vad det verkar har kommunen heller inga planer på att göra något åt sin egen satsning (som enligt vad jag förstår kostade i runda slängar 1,800 000 kronor (pdf-länk)).

Synd, det är inte lätt att navigera bland Stockholms lapptäcken till cykelbanor. Men det finns alternativ. Ett heter Opencyclemap och är som en kartwiki baserad på projektet OpenStreetMap. Informationen skapas och uppdateras av användarna och när jag tittar på Stockholm så stämmer det mesta.

Tipstack till Anders M Olausson!

EDIT 19/11 2012: Kommunen rekommenderar Trafiken.nu som har en reseplanerare med cykel. Välj ”Sökinställningar” och bocka i ”cykel”. Jag har dock inte testat hur bra den är.

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

2 Comments on "Äntligen, en aktuell cykelkarta över Stockholm"

Notify of
avatar
Peppe
Guest
Member

Skiten fungerar ju inte, den hittar inte de mest ”enkla” adresser !! S K I T.