SvD om cykling i Stockholm

| 7 kommentarer

SvD skriver om cykling i Stockholm idag. Jag håller med om allt och lägger till att de kan passa på att ändra känsligheten för automatiska rödljus (ni vet, sådana vid utfarter som börjar slå om till grönt först när en bil vill köra ut). Idag blir man som cyklist stående, eftersom ljuset inte känner av cyklar. Vilket gör att man istället efter några minuter kör mot rött. Jag passar också på att lägga till en bild av en jeppe som målade cykelbana i fredags. Heja.

Här renoveras det cykelbana

Författare: Christian

Christian har cyklat till och från jobbet sedan 2004. Tidigare på en allt risigare Skeppshult Populär, numera med barnen på en Nihola Family

Leave a Reply

7 Comments on "SvD om cykling i Stockholm"

Notify of
avatar
christian
Guest

Skärp er alla cyklister!
Visst kan jag hålla med om att Köpenhamn är ett paradis för alla cyklister (det är ju också världen bäst etablerade cykelstad så kontigt vore det väl annars). Men i Köpenhamn har cyklisterna också något annat som saknas bland Stockholmarnas cyklister. TRAFIKVETT!!
Så innan ni börjar gnälla över vad som inte finns börja med att ta er eget ansvar.
Titta på standvägen till exempel. Där finns en väl fungerande cykelbana men lik förbannat ska en massa cyklister cykla längst kajen mitt i promenadstråket, bland fotgängare och hundar. Och på storgatan, om jag fick 1 krona för varje person som cyklar mot enkelriktningen och 2 för alla som cyklar på trottoaren varje dag så skulle jag ha en direktörslön. Och det märkliga är att det finns gator som är riktade åt andra hållet ett kvarter upp och ett kvarter ner så det finns helt klart alternativ.
Så innan ni gnäller tänk på oss längst ner i trafikens näringskedja, fotgängarna (och som i vårt fall med liten hund), och städa upp ert eget beteende innan ni börjar kräva.

Erasmo Bernales ochoa
Guest
Erasmo Bernales ochoa

Så fort som snön är borta är det många dårar som ger sig ut och apa sig helst i trikoer föratt visa rumpan,man ser inte en enda som har nån vet i trafiken endast dårar,men dem försvinner igen oktober månad då kan man njuta av stockholms fasad i lugna makt ,kan ett land ha så många imbeciller på en enda gång inte undra på att reinfeldt sitter som stasminister.

Slasher
Guest

Jag bor inte i Stockholm men åker in med pendeltåget. De så kallade cykelbanorna man ser på gatorna är ett skämt. Jag skulle aldrig riskera livet genom att cykla på dom. En cykelbana ska vara skild från biltrafiken, punkt slut. Minns särskilt en gång när jag såg en cyklande dam cykla på utsidan av parkerade bilar samtidigt som en SL buss körde på hennes utsida. Behövdes inte mycket för att hon skulle blivit klämd mellan bilarna. De ”cykelbanor” som gjorts genom att rita en knapp meter bred fil mitt i trafiken borde fan klassas som samhällsfarligt.

Erik
Guest

Nog bra med cykelbanor, men det stora problemet är att de tas från gångtrafikanternas utrymme, inte bilisternas! Bilarna har kvar sina filer, men trottoarerna krymps till smala remsor där ibland endast en person kan ta sig fram. Detta är riktigt uselt!